image
image
image
image
image
image
image
image

Striped

Gecoate stalen buis (300 x 100 mm) en staalplaat
Haagjesweg, Emmen
Oplevering: 2014
Opdracht Wijkvereniging Emmermeer
Art Advisor: Cultuur-Ondernemen
Uitvoering: Instaal
Foto’s: Willem Sluyterman van Loo

Wijkvereniging Emmermeer zocht voor het Haagjespark een bijzondere ontmoetingsplek die niet teveel overlast zou veroorzaken.
De jongeren wilden graag een beschutte plek met meerdere zitniveaus, terwijl de ouderen graag toezicht zouden willen hebben.


Naast de bijzondere vorm van een schaapskooi vielen de vele strepen in de omgeving van het Haagjespark en in de aanwezige sportcultuur op.
Wessels Boer bedacht daarop een huis in de vorm van een schaapskooi van overlappende stalen lamellen. Deze lamellen zijn als traptreden waarop je kunt zitten.